Maya Maskesinden Gelen Kleopatralık


MAYA MASKESİNDEN GELEN KLEOPATRALIK


MAYA İLE KISMETİ AÇILAN KLEOPATRA 

MAYA bildiğimiz ekmek ve hamurda kullandığımız ve binlerce yıldır kullanılan kokusu böyle ekşimsi, tozuyla yaşı bulunan yararlı güzel bir malzeme. Binlerce yıldır diyorum çünkü buğday ve tarım unsurları hayatımızın içine girdiği andan beri mayada mevcuttu. Mayanın kullanım amacı ekmek ve hamurları kabartmak olsa da Mısırlı putpersertler, o gafillerler, o piramitleri elametler saranalar ve Mısır kraliçesi KLEOPATRA mayayı ne olarak kullanmış biliyor musunuz MASKE olarak, zeki kadın eee Koskoca Sezar'ın aklını başından yüz güzelliğiyle alırken mayanın hakkını vermeyi unutmamış kanımca yoksa nerede şimdiye delicesine aşıklar... Yani son cümlede saçmalasam da bu maya işe yaramış bu net bir bilgi yani.

MAYANIN CİLDE FAYDALARI 

-5 yaş gençleştirir (antiaging).
-Cildinizi nemlendirir.
-Toksinlerden arındırır.
-Yüksek miktarda protein içerdiği için cilt dokularını besler ve onarır.
-Cildin ihtiyacı olan B2 ve B6 vitaminlerini sağlar.
-Cildimizi alerjik etmenlerden korur.
-Cildi içten dışa onarırı ve pürüzsüzleştirir.
-Cildimizdeki mikropları öldürür ve cildi dezenfekte eder.
Yani okurlar bu faydalar yaz yaz bitmez

MAYA MASKESİ NASIL YAPILIR ?



MALZEMELER :
1- Bir paket yaş maya
2- Çeyrek çay bardağından bile az krem kıvamına ulaştıracak kadar ılık süt
3- Derin kase ve kaşık

1 Paket yaş mayayı alın bir de yanına 4-5 çay kaşığı ılık sütü ya da daha fazla, bi kasenin içinde bunları karıştırın yani mayanın üstüne sütü dökün ve kaşıkla mayayı ezin ve ona kulak memesi kıvamı verin ama hani çokta katı olmasın krem kıvamı daha iyidir. Ezdikten sonra suratınıza bunu güzelce bir maske gibi yedirin 15 dakika bekleyin mayanın rengi böyle sararmaya başlayacak sonra cildinizi yıkayın ılık suyla yalnız maya inatçıdır ona göre hemen çıkmaz. Maskeyi cildinizden yıkadıktan sonra neden KLEOPATRA' nın bu maskeyi yaptığını anlayacaksınız cildiniz bebek gibi olacak ama küçük bir uyarım kokusu bazen çok kötü.

MASKEYİ YAPTIKTAN SONRA


Maya maskesini yaptık cildiniz oldu bebek gibi,bu temiz ve düzgün görünüşü devam ettirmemiz için
ya gül suyu yada maden sodasını disk pamuklara döküp cildimizi tonikliyoruz üstüne de nemlendiriciyi sürüp hayatımıza devam ediyoruz.


MASKE YAPIM ARALIKLARI
20 yaş ve üzeri için haftada 1, 30-40 yaş haftada 1 veya 2 kez
Yukarıdaki aralıkları artırıp habire maske yaparsanız ciltte tüy artmasına neden olabilirsiniz benden söylemesi.

TEŞEKKÜRLER
Son olarak yazılarımı beğendiğinizi,sosyal medya ve mesaj yoluyla belirten arkadaşlara çok teşekkür ediyorum değerli fikirleriniz beni çok mutlu etti ilginizden dolayı Vaprenda ailesi olarak çok mutluyuz, çok teşekkürler.

Celal Berk BÜKLER

Yorumlar