Suratımıza Asit Sürüyoruz (Hiyaluronik Asit Hakkında)


 BİLİMSEL HÖYKÜRME

Düşünsenize bundan 10 yıl önce suratına asit sür deseler bu sana iyi gelecek,cildini düzeltecek,bebek gibi olacaksın deseler kimse inanmazdı ve ardından Ozan Güven'in magazincilere dediğini içinizden söyler,güzel dalgasını geçip giderdiniz ama ne oldu teknoloji gelişti,atomlar değişti ,biyoloji uçtu uçtu delirdi. Şaka bir yana gerçekten cildin yapı taşlarının ,kendi ürettiği maddeleri,hücreleri artık dışarıdan almak ,cildin yaşlanmasını  kırışmasını önlemek kozmetik sektörünün gelişmesi ile  çok  basit bir hale geldi.

Hyaluronic Asit Nedir ?


Hyaluronic asit cildin temel yapı taşlarından biri tam terim olarak da: Vücut dokularında bulunan hücrelerin arasındaki boşlukların bir bileşenidir ve yaşayan bütün organizmalarda mevcuttur, hyaluronic asit, gözü çevreleyen sıvıda ve bağlayıcı dokularda da mevcuttur, ayrıca cilt dokusunun içinde de bulunur. Diğer doğal maddelerden daha çok miktarda su tutabilen HA’nın hidratlama özellikleri sayesinde ciltteki kırışıklıklar azalır, cilt pürüzsüzleşir. Bağ doku ekstrasellüler matriksinde bulunan, yüksek moleküllü, negatif yüklü, lineer polisakkarit glikozaminoglikanlar içersinde sülfat grubu içermeyen tek üyedir diye yazmışlar. Bence çok tıbbi olduğu için iyi geldiğini bilin iyi bir şey yani yeter yani gelmeyin üstüme...


Hyaluronic Asitin Faydaları

-Kırışıklıkları önler
-Cildi kendi yapısıyla besler
-Cildi içten onarır
   -İçten dışa nemlendirir
     -Gözenek görünümünü azaltır
   -Güneş lekelerinin tedavisinde kullanılır
       -Sivilce izlerini azaltır 
       -Cildin esnekliğini korur

Hyaluronic Asit Kullanımı 

Şimdi bu asidin cildimize iyice işlemesini istiyoruz yani bunu krem ya da serum gibi sürerseniz çok da işinize yaramaz, bundan dolayı ilk önce dermarollerla (bkz. Hadi Cildimizi Yontalım Gözeneklerden Kurtulalım (Dermaroller) cildinizin tüm gözeneklerinizi bir tık açın ve ardından cildinize uygulayın dermarollerla kullanabildiğiniz zaman hyaluronic asit cildinizin en alt tabakasına inip orada onarım sağlayacak etkisini 1 hafta içinde görebileceksiniz. Şimdi size kolaylık olsun diye Çağla Şikel' in doğal kremleriyle dermaroller yaptığı videoyu bırakıyorum aşağıya ki yapacak olan okuyucular için bir yönlendirme olsun, videoyu 3:17' den direkt başlatırsanız zaman kaybetmeden dermarollerı tanıttığı yere gelebilirsiniz,bir diğer yazımda görüşmek üzere.


Yorumlar

Yorum Gönder